A Coca Cola eltitkolt története!


           


           

                  Sokaknak nem újdonság, hogy a Coca-cola mai napig is közkedvelt pác illetve ízesítő összetevő a kínai konyhában, ez nem véletlenül van így. A köztudott történet szerint a 19. század végén az eredetileg gyógyszernek szánt italt egy bizonyos Asa Griggs Candler vásárolta meg és tette népszerű üdítőitallá. Az eredeti recept eredetét viszont mindeddig homály fedte.

                    Az Iowai egyetem kutatói szerint a recept valójában Kínából származik, ahol már a 14. században használták főként csirke pácolására. 19. század közepén egy amerikai kereskedő figyelt fel az ételek különleges ízére és az ebben rejlő potenciára, így aztán magával vitte a receptet amelyet kicsit felhígított formában gyógyszerként kezdett árusítani és innentől jól ismert a Coca Cola sikertörténetét.

                   Szomorú tény, hogy kínai konyha mai napig is használ Coca Colat ételeikbe, de már az amerikai gyáraktól vásárolják meg kedvenc páclevüket, hiszen sokkal egyszerűbb számukra megvásárolni a készen kapott Coca Colat mint a régi recept szerint bonyolult eljárások sorával elkészíteni azt.








0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése