5 legfurcsább létező vallási szekta a világon


          


 1. Az Eutanázia Temploma  (Church of Euthanasia)





Ez a magát non-profit oktatási alapítványnak nevező vallás egy fő parancsolat mentén határozza meg célját:

 “Tilos szaporodnunk”.

 A filozófiai háttere az, hogy az emberi civilizáció túl nagy iramban szaporodik, amit a föld és a földi környezet nem tud fenntartani. Szerintük az egyetlen megoldás, ha csökkentjük a föld népességét. Ennek a célnak az elérése érdekében 4 fő alappillérre kell támaszkodni (itt tessék kapaszkodni is mert jön a meredek rész): öngyilkosság, abortusz, kannibalizmus és szodómia. 



 El sem tudom képzelni milyen lehet náluk egy vallási ünnep, például lehet náluk is ünneplik a húsvétot, de abból a húsból azért nem kérnék. (Elnézést a rossz poénért, morbid egyház morbid humor…)




2. A fény angyalai (Universe People or Cosmic People of Light Powers)







Na ezt nem lehet ép ésszel komolyan venni, igazából a weboldaluk olyan agyzsibbasztó, értelmetlen és fájdalmasan giccses, hogy felér félóra nyan cat-tel. Hogy ezt ne kelljen minden kíváncsi olvasónak  elszenvednie megtettem én.  


                 



             
           Alapítója Ivo A. Benda, akit elvittek az ufók, és találkozott Ashtar Sheran nevű idegennel. Az idegen elmondta, hogy az űrhajó már itt van és rég a föld körül kering, (mit űrhajó egy egész galaktikus flotta) de ők szeretnek minket, és aki csatlakozik, a valláshoz azt kimentik, megmentik. Ők maguk az angyalok meg minden jó, és a földön meg ugye ott vannak a gyíkemberek, akik a pokol szolgái és meg akarnak chipezni minket, amit nem szabad engednünk. 




         Persze a lényeg a szeretet, hit és szivárvány. A szivárvány nagyon fontos lehet, vagy csak nem volt jobb ötlete a weboldal készítőjének, azt még nem tudtam eldönteni. 


Fáj a szemem és az agyam…lépjünk tovább.



   3. Fülöp herceg követői



        Tanna szigetén élő Kastom törzs tagjai egyenesen istenként tisztelik Fülöp herceget. A legenda szerint a még mindig aktív Jaszur vulkán lelke beleszeretett egy helyi lányba. Gyermekük született, egy fehér férfi, aki később bejárta a világot, és feleségül vett egy királynőt. A helyiek szerint ez a férfi nem más, mint Fülöp herceg. A vallás eredete nem teljesen tisztázott, de valamikor az 1950-es években kezdődhetett és 1974-ben erősödött meg, amikor a királyi pár meglátogatta a szigetet. Fülöp herceg a furcsa vallásról csak évekkel később szerzett tudomást. Küldött is nekik egy dedikált képet magáról.

  

 4. A Szcientológia egyház



     


   Amíg a fenti vallások nem minden estben veszik véresen komolyan magukat, de legalábbis az emberek nagy része nem veszi annak, addig a szcientológia bár ugyanolyan baromság mint a fény angyalai, számos követője van.


       




     A szcientológia mitológiájának legfontosabb szereplője Xenu, aki galaxis gonosz ura volt, és 75 millió évvel ezelőtt űrlényeket ejtett foglyul, hibernálta őket, majd a Föld egyik tűzhányójába dobta a testeket, a vulkánt pedig hidrogénbombával felrobbantotta. A"marslakók" kiszabaduló lelkét felfogta egy lélekszívóval, majd megtisztítva szabadon engedte őket, ezek a lelkek, a thetánok az evolúció során az emberi testekben találtak új otthonra.








Követői között vannak olyan jól ismert sztárok mint John Travolta vagy Tom Cruise. A szcientológia alapvetően igen költséges vallás hírében áll, ahol lehet mindenért pénzt kérnek.  Nem csoda hiszen alapítója  L. Ron Hubbard scifi-író  az egyház megalapítása előtt többször is hangoztatta, hogy milyen jó befektetés is az egyházalapítás.  1940-es évek elején egy író találkozón például így nyilatkozott:

 „Szavanként egy pennyért írni nevetséges. Ha valaki igazán szeretne egymillió dollárt keresni, annak a legjobb módja, hogy alapítsa meg a saját vallását."



Megtette, igaza lett.  





5. Jedizmus és Sziporka hívei




              A Jedizmus alapja nem meglepő módon a csillagok háborúja kultikus filmben megjelenő jedi vallás. Hívei hisznek a jó és a gonosz erőben amely áthatja a világegyetemet. Érdekessége, hogy a 2001-es népszámláláskor Nagy-Britanniában 390 ezren vallották magukat Jedi vallásúnak. Ebben közbejátszott az is, hogy egy email és felhíváskampány előzte meg a népszámlálást amely poénból kérte a lakosokat vallják magukat Jedi vallásúnak. 




                

 Megemlíteném még azt az orosz szektát akik Sziporkában, (igen abban a Sziporkában a Chip és Dél című rajzfilmből) hisznek, mint tökéletes isteni lényben. Ennek oka saját bevallásuk szerint:  


"az Istennő szigorú, aranyos, optimista, és a technikai ismeretei is megközelíthetetlenek egy földi halandó számára." 




          Meg kell valljam ez az utolsó két szekta volt a leg szimpatikusabb, hiszen nem veszik magukat komolyan és mint olyan nem is jelentenek túl sok veszélyt a társadalomra nézve (értem itt a társadalom alatt a könnyen manipulálható embereket).




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése