Mit érdemes megnézni az interneten ha már unod a cicás videókat



                     

         Sokak számára lehet ismerősen cseng a TED (Technology, Entertainment, Design vagyis technológia, szórakoztatás, dizájn) konferencia sorozat, de sokan még még nem hallottak róla és ezzel sokat veszítenek.





               Jellegzetessége, hogy minőségi előadóktól, neves kutatóktól és szakemberektől nézhetünk meg maximum 18 perces előadásokat. A TED mottója - gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni.  A mottóhoz híven innovatív megdöbbentő, elgondolkodtató, de mégis szórakoztató előadásokat lehet megtekinteni, gyakorlatilag minden témában, közérthető nyelvezettel.  Kicsit olyan ez mint a mindentudás egyeteme csak nagyobb léptékben.
             2006 óta több mint 2,100 előadás érhető el online, legtöbbjük magyar szinkronnal vagy felirattal is megtekinthető.

Most ebből a konferenciasorozatból szeretnék kiemelni néhány előadást. 

Ken Robinson: Az iskola megöli a kreativitást? 




           
            Ken Robinson előadás, jelenleg a legtöbbször megtekinett Ted előadás. Nemhiába hiszen a maga szarkasztikus módján iskolarendszerünk alapvető hibáira mutat rá. Ráadásul teszi ezt egy stand-up humorista könnyedségével, a Goofy-s nevetéséről nem is beszélve ami önmagában is szórakoztató lehet.




James Veitch: Ez történik, mikor válaszolunk egy spam emailre!


                
                  Mindenkinek megfordult már a fejébe legalább egyszer, hogy egy bugyuta spam e-mailre válaszoljon, csak hogy lássa, mi történik. Ez a fiatalember megtette, remek szórakozás lett belőle. Az előadó érdekessége, hogy csodálatosan ötvözi Jim Carrey arcmimikáját  Mr. Bean mozgáskultúrájával egy előadáson belül.



Hans Rosling bemutatja a valaha látott legjobb statisztikákat



        
                Ebből a videóból nem csak sok érdekességet tudhatunk meg a világról de azt is, hogy a statisztika és a számok is lehetnek izgalmasak, ami valljuk önmagában is meglepő.

Kevin Alloca: A vírusvideók titka


             
                Kevin Alloca a youtube egyik munkatársa beszél a youtubról, és hogy hogyan alakulnak ki a trendek. Na, jó, valójában Nyan Cat es videókat mutogat és jókat röhög a közönséggel, de azért érdemes megnézni. 




Sara Lazar- Hogyan alakítja át agyunkat a meditáció



                       Sokan hallottunk a meditáció és a jóga pozitív hatásairól, de nem mindig a megfelelő, vagy ellenőrizetlen forrásokból. Szerencsére van TED, ami azért jobb mint fórumokat bújni. 



Joe Smith-Hogyan használd a papírtörlőt


                      A fenti videó pedig a egyszerűségében zseniális.  Azt mutatja be, hogy tudunk egy egyszerű mindennapi tevékenységgel spórolni, és csökkenteni az ökológiai lábnyomunkat. 



             A lista persze nagyon hosszú és szerteágazó, de mindenkit arra bíztatok két valóságshow és egy cicás videó között néha nézzen rá a https://www.ted.com -ra és keresgéljen bátran.






0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése